Административен термин - категорија

жиг повеќе

мн. жигови
Вид збор: Именка, машки род
Направа со врежан натпис или знак којашто служи за ставање отпечаток врз некого или врз нешто заради обележување, распознавање, заверка и сл.
Англиски: seal Албански: vulos
отпечаток
Англиски: seal Албански: gjurmë

жителство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Место на живеење.
Англиски: residence Албански: vendbanim

жупан повеќе

мн. жупани
Вид збор: Именка, машки род
Административен управител на жупа.

жупанија повеќе

мн. жупании
Вид збор: Именка, женски род
Облик на управа на чело со жупан; седиште на таквата управа и областа што ја опфаќа.
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш