Административен термин - категорија

завод повеќе

мн. заводи
Вид збор: Именка, машки род
установа, институција
Англиски: institut

заменик повеќе

мн. заменици
Вид збор: Именка, машки род
Тој што заменува некого.
Англиски: deputy Албански: zëvendës

замолница повеќе

Види и: молба (ж.)
мн. замолници
Вид збор: Именка, женски род
молба
Англиски: request

записник повеќе

мн. записници
Вид збор: Именка, машки род
Запишана содржина од говор, дискусија (на состанок, седница).
Англиски: protocol Албански: proçesverbal

записничар повеќе

мн. записничари
Вид збор: Именка, машки род
Лице што води записник.
Англиски: secretary

записнички повеќе

записничкиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на записник, што се засновува врз записник.

застапник повеќе

мн. застапници
Вид збор: Именка, машки род
заменик
Англиски: deputy Албански: zëvendës
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш