Административен термин - категорија

јурисдикција повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Област на дејствување, делокруг во кој владее определена световна или црковна институција.
Англиски: jurisdiction Албански: jurisdikcion
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш