Аугментатив - категорија

дебелиште повеќе

мн. дебелишта
Вид збор: Именка, среден род
дебел
Албански: trashavel, debeluc
б - в - г - д - ж - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш