Аугментатив - категорија

женетина повеќе

мн. женетини
Вид збор: Именка, женски род
жена, жениште

жилиште повеќе

мн. жилишта
Вид збор: Именка, среден род
жила
Англиски: root Албански: rrënjë, dell
б - в - г - д - ж - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш