Аугментатив - категорија

ливадиште повеќе

Види и: ливада (ж.)
мн. ливадишта
Вид збор: Именка, среден род
ливада
Англиски: meadow
б - в - г - д - ж - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш