Аугментатив - категорија

орлиште повеќе

Види и: орел (м.)
мн. орлишта
Вид збор: Именка, среден род
орел
Англиски: eagle
б - в - г - д - ж - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш