Аугментатив - категорија

расиште повеќе

мн. расишта
Вид збор: Именка, среден род
Горна облека на православни духовници.

рибиште повеќе

мн. рибишта
Вид збор: Именка, среден род
риба
Англиски: fish

ридиште повеќе

Види и: рид (м.)
мн. ридишта
Вид збор: Именка, среден род
рид
Англиски: hill

рожиште повеќе

Вид збор: Именка, среден род
рог
Англиски: horn

роиште повеќе

Види и: рој (м.)
Вид збор: Именка, среден род
рој
Англиски: swarm
б - в - г - д - ж - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш