Аугментатив - категорија

цициште повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(обично мн. цицишта) цица, дојка
Англиски: breast
б - в - г - д - ж - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш