Аугментатив - категорија

ѕидиште повеќе

мн. ѕидишта
Вид збор: Именка, среден род
ѕид
Англиски: wall Албански: mur
б - в - г - д - ж - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш