Аугментатив - категорија

јаболчиште повеќе

Види и: јаболко (ср.)
мн. јаболчишта
Вид збор: Именка, среден род
јаболко
Англиски: apple Албански: mollë e madhe
б - в - г - д - ж - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш