Безлично - категорија

бидува повеќе

бидуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
може, можно е
Англиски: is possible Албански: bën, bëhet
Има способност, способен е.
Англиски: is capable Албански: bën, i aftë

брза повеќе

брзаат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се брза) Настојува да биде брз.
Англиски: hurry Албански: ngutem, nxitoj
б - в - г - д - з - и - ј - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ч