Безлично - категорија

верува повеќе

веруваат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се верува) смета, мисли
Англиски: believe Албански: beson

види повеќе

видат
Вид збор: Глагол, свршен
(се виде) Му се стори, му се причини дека нешто се случило или дека ќе се случи.
Англиски: imagine Албански: imagjinon
б - в - г - д - з - и - ј - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ч