Безлично - категорија

иде повеќе

идат
Вид збор: Глагол, несвршен
Ми (ти, му ...) се иде. Сака, му доаѓа, има желба.
Англиски: like Албански: vij, më vjen

изгледа повеќе

изгледаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се чини, создава впечаток.
Англиски: appear Албански: duket

излезе повеќе

излезат
Вид збор: Глагол, свршен
се покажа
Англиски: come out Албански: dal

има повеќе

имаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Е на располагање, суштествува.
Англиски: exist Албански: disponim
б - в - г - д - з - и - ј - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ч