Безлично - категорија

треба повеќе

требаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Потребно е.
Англиски: shall Албански: duhet
Следува; определено е, ред е.
Англиски: must
Веројатно е, може, можеби, можно е.
Англиски: must

тресе повеќе

тресат
Вид збор: Глагол, несвршен
Со кратките форми за директен предмет на личните заменки.
Англиски: shake Албански: më dridh
б - в - г - д - з - и - ј - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ч