Безлично - категорија

удава повеќе

Види и: удаде (св.)
(се) удава
Вид збор: Глагол, несвршен
Успева во извршување на нешто, му поаѓа од рака.
Англиски: succeed

удаде повеќе

(се) удаде
Вид збор: Глагол, свршен
Му појде од рака, успее (во извршување на нешто)
Англиски: succeed
Примери:
Ако му се удаде да ја фати.

услади повеќе

(се) усладило
Вид збор: Глагол, свршен
(се услади) Најде задоволство или уживање во нешто.
Англиски: enjoy
Примери:
Премногу му се услади дружбата со убавите девојки.

услани повеќе

Вид збор: Глагол, свршен
Покрие со слана.
Примери:
Кај да услани се ќе попари.

усланува повеќе

Вид збор: Глагол, несвршен
(се) услани
б - в - г - д - з - и - ј - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ч