Безлично - категорија

фати повеќе

фатат
Вид збор: Глагол, свршен
(се фати) чини, вреди
Англиски: take Албански: merr
(се фати) За облека, обувки - е по мерка, таман.
Англиски: fit Албански: përshtat

фирка повеќе

фиркаат
Вид збор: Глагол, несвршен
дува, дува силно
Англиски: blow

фуфка повеќе

Вид збор: Глагол, несвршен
(ми, ти, му, им фуфка) Нема храброст, се плаши.
Англиски: afraid
б - в - г - д - з - и - ј - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ч