Безлично - категорија

чини повеќе

чинат
Вид збор: Глагол, несвршен
Со кратките форми на личните заменки за индиректен предмет.
Албански: konvenon
Обично со негација, но може и без неа.
Албански: nuk bën
(во модална употреба) може, добро, во ред
Албански: bën, mundet
(се чини) Само 3 л. еднина со кратките форми на личните заменки за индиректен предмет во модална употреба.
Англиски: seem Албански: ngjan, duket

човек повеќе

мн. луѓе
Вид збор: Именка, машки род
некојси, еден човек
Англиски: somebody

чуе повеќе

чујат
Вид збор: Глагол, свршен
(се чуе) Се долови со слухот.
Англиски: hear
(се чуе) Се рашири вест.

чука повеќе

чукаат
Вид збор: Глагол, несвршен
удира, отчукува
Англиски: tick
б - в - г - д - з - и - ј - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ч