Безлично - категорија

јаде повеќе

јадат
Вид збор: Глагол, несвршен
Чеша, предизвикува јадеж.
Англиски: itch Албански: kruhem
(се јаде) ми (ти, му...) Чувствува глад, гладен е.
Албански: më hahet

јужи повеќе

Вид збор: Глагол, несвршен
За време - се затоплува, кога дува јужен ветер.
б - в - г - д - з - и - ј - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ч