Биологија - категорија

љубезност повеќе

Види и: љубезен (прид.)
(едн.) љубезноста
Вид збор: Именка, женски род
Особеност на тој што е љубезен.
Англиски: friendliness
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - љ - м - н - о - п - р - с - т - ќ - ф - х - ц - ч - ш