Вулгарно - категорија

гомнар повеќе

мн. гомнари
Вид збор: Именка, машки род
никаквец
Англиски: shithead

гомненица повеќе

мн. гомненици
Вид збор: Именка, женски род
нечистотија
Англиски: shit Албански: fliqësirë, mut
(обично во мн.) глупост, бесмислица, лудост
Англиски: nonsense Албански: marrëzi, gjepur

гомно повеќе

мн. гомна
Вид збор: Именка, среден род
Измет, најчесто човечки.
Англиски: shit Албански: mut
Никаквец, невреден човек.
Англиски: shithead Албански: mut njeri, idiot

гомнојадец повеќе

мн. гомнојадци
Вид збор: Именка, машки род
Навредлив израз за некого што збори глупости.
Англиски: shit eater
г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - ч - ш