Вулгарно - категорија

лајнар повеќе

мн. лајнар
Вид збор: Именка, машки род
Навредлив израз за човек.
Англиски: shithead

лајнен повеќе

лајнениот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на лајно.
Англиски: shitty

лајненица повеќе

мн. лајненици
Вид збор: Именка, женски род
гомненица
Англиски: turd

лајно повеќе

мн. лајна
Вид збор: Именка, среден род
измет
Англиски: shit Албански: ndyrsirë, mut
Навредлив израз за човек.
Англиски: shit Албански: ndyrsirë, mut

лепешкар повеќе

мн. лепешкари
Вид збор: Именка, машки род
Погрдно, навредливо име за човек.
Албански: emër ofendues, tokmak
г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - ч - ш