Вулгарно - категорија

мочка повеќе

Вид збор: Именка, женски род
мочла
Албански: pshurrshë

мочко повеќе

мн. мочковци
Вид збор: Именка, машки род
недораснат, неспособен
Англиски: weakling

мочла повеќе

мн. мочли
Вид збор: Именка, женски род
недорасната, неспособна

мочло повеќе

Види и: мочко (м.)
мн. мочловци
Вид збор: Именка, машки род
мочко
г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - ч - ш