Вулгарно - категорија

распрди повеќе

Види и: прди (несв.)
распрдат
Вид збор: Глагол, свршен
(се распрди) Почне многу да прди.
Албански: pordh shumë

распрдува повеќе

Види и: распрди (св.)
(се) распрдуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се) распрди
г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - ч - ш