Геологија - категорија

хематит повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Во минералогијата - вид железна руда со црвеникава боја.
Англиски: hematite

хидрогеологија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Наука за појава и токот на водите на Земјината површина.
Англиски: hydrogeology
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш