Геологија - категорија

чакал повеќе

мн. чакали
Вид збор: Именка, машки род
Крупен речен песок измешан со камчиња.
Англиски: pebble Турски: çakıl Албански: gur zalli
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш