Граматика - категорија

желбен повеќе

желбениот
Вид збор: Придавка
Што означува неизвршено дејство, коешто е во согласност со желбите на говорното лице.
а - б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - х - ц - ч - ш