Граматика - категорија

широк повеќе

широки
Вид збор: Придавка
За самогласка - што се изговара со поголем отвор на устата.
Англиски: wide Албански: e hapur
а - б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - х - ц - ч - ш