Груб збор - категорија

рчпал повеќе

мн. рчпали
Вид збор: Именка, машки род
Сомустрак, припрост, недоделкан човек.
Англиски: ruffian Албански: kopuk
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш