Груб збор - категорија

сиктер повеќе

Вид збор: Извик
марш, надвор, бегај
Англиски: get off! Турски: siktır

смрдле повеќе

мн. смрдлевци
Вид збор: Именка, машки род
смрдливо суштество
Англиски: stinker Албански: që i vjen erë e keqe, qelbës
Примери:
Смрдле ниеден!
мрзливо суштество
Англиски: idler Албански: dembel

сомустрак повеќе

мн. сомустраци
Вид збор: Именка, машки род
Човек што се однесува грубо, неизделкан човек.
Англиски: ruffian

суртук повеќе

мн. суртуци
Вид збор: Именка, машки род
Неизделкан, груб, суров, неугладен човек.
Англиски: ruffian Албански: kopuk
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш