Жаргонски збор - категорија

швалерски повеќе

Види и: швалер (м.)
швалерскиот
Вид збор: Придавка
Што е во врска со швалер.

шизи повеќе

шизат
Вид збор: Глагол, несвршен
Побудалува, лудува и притоа губи контрола во однесувањето.

шизик повеќе

мн. шизици
Вид збор: Именка, машки род
Тој што се однесува или се облекува без да внимава на определени протоколи.

шлае повеќе

(се) шлајат
Вид збор: Глагол, несвршен
Не прави ништо, се шета бесцелно.
Англиски: stroll

шприцне повеќе

шприцнат
Вид збор: Глагол, свршен
Пивне малку.
Англиски: drink Германски: spritzen
д - м - п - с - т - ф - ц - ш