Информатика - категорија

електронски повеќе

електронска
Вид збор: Придавка
Што има својство за практична примена на атомите и на процесите што се јавуваат во електромагнетните полиња.
Англиски: electronic Албански: elektronik

емулира повеќе

емулираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Го прави истото.
Англиски: emulate

ентропија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Просечна вредност на информациите во еден текст.
Англиски: entropy Албански: entropi

е-пошта повеќе

Вид збор: Именка, женски род
електронска пошта
Англиски: e-mail, email Албански: imeill, postë elektronike
електронска порака
Англиски: e-mail, email Албански: imeill
а - б - в - г - д - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - х - ц - ч - ш