Информатика - категорија

опслужувач повеќе

мн. опслужувачи
Вид збор: Именка, машки род
компјутерски сервер
Англиски: server
а - б - в - г - д - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - х - ц - ч - ш