Иронично - категорија

вапсан повеќе

вапсаниот
Вид збор: Придавка
Обоен, намачкан со шминка, нашминкан.
Англиски: made-up

вергла повеќе

верглаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Брзо зборува; кажува едно исто, повторува.
Англиски: blab Албански: llomotis

верглаш повеќе

мн. верглаши
Вид збор: Именка, машки род
Тој што зборува брзо, без размислување.
Англиски: blabber Албански: llafazan

високоумен повеќе

високоумниот
Вид збор: Придавка
Што е многу умен, многу паметен.
Англиски: smarty

вртелешка повеќе

мн. вртелешки
Вид збор: Именка, женски род
непостојан човек
Англиски: turncoat Албански: rastësishëm
а - б - в - г - д - з - ѕ - и - ј - к - м - н - о - п - р - с - у - ф - х - ш