Иронично - категорија

извеан повеќе

извеаниот
Вид збор: Придавка
Што душевно многу попуштил (обично од старост).
Англиски: senile

извергла повеќе

Види и: вергла (несв.)
изверглаат
Вид збор: Глагол, свршен
вергла
Англиски: blab

искилави повеќе

искилават
Вид збор: Глагол, свршен
(се искилави) Се премори, се сотре од голем напор.
Англиски: exhaust Албански: rraskapitem

исфрли повеќе

исфрлат
Вид збор: Глагол, свршен
Отстрани, истера, исклучи некого (од просторија, друштво, организација).
Англиски: throw out Албански: largoj

исцимоли повеќе

Види и: цимоли (несв.)
исцимолат
Вид збор: Глагол, свршен
Заврши со цимолење.

исцуцули повеќе

исцуцулат
Вид збор: Глагол, свршен
Постави некого на највисоко место.
Албански: vë në pozicion të lartë
а - б - в - г - д - з - ѕ - и - ј - к - м - н - о - п - р - с - у - ф - х - ш