Иронично - категорија

маленкост повеќе

(едн.) маленкост
Вид збор: Именка, женски род
Особина на тоа што е мало.
Англиски: paucity, lowliness

мивне повеќе

мивнат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде отказ некому, исклучи од членство и сл.
Англиски: sack

митингува повеќе

митингуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Држи, одржува митинг.

многуглаголив повеќе

многуглаголивиот
Вид збор: Придавка
зборлест, зборлив
Англиски: talkative

мондиш повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
монден
Англиски: fashionable

мудрува повеќе

мудруваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се прави мудар, со важност го изнесува своето мислење за да направи впечаток на големо знаење и мудрост.
Англиски: philosophize
а - б - в - г - д - з - ѕ - и - ј - к - м - н - о - п - р - с - у - ф - х - ш