Иронично - категорија

фален повеќе

фалени
Вид збор: Придавка
Кој се покажува обично недостоен за пофалбите.
Англиски: praised

фараон повеќе

мн. фараони
Вид збор: Именка, машки род
циганин
Англиски: gipsy Албански: jevg, maxhup

филозофија повеќе

мн. филозофии
Вид збор: Именка, женски род
(мн. филозофии) Излишни умствувања.
Англиски: philosophization Албански: filozofijat

филозофира повеќе

филозофираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
умствува, мудрува
Англиски: philosophize Албански: filozofoj
а - б - в - г - д - з - ѕ - и - ј - к - м - н - о - п - р - с - у - ф - х - ш