Иронично - категорија

шине повеќе

шинат
Вид збор: Глагол, свршен
(се шине) Се убива од работа, напор, вршејќи некоја работа,
Албански: mmbytet nga puna
а - б - в - г - д - з - ѕ - и - ј - к - м - н - о - п - р - с - у - ф - х - ш