Историја - категорија

жупа повеќе

мн. жупи
Вид збор: Именка, женски род
Административна единица кај јужнословенските народи.
Албански: administratë

жупан повеќе

мн. жупани
Вид збор: Именка, машки род
Административен управител на жупа.
а - б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш