Книжевен збор - категорија

ад акта повеќе

Вид збор: Сложенка
во акти
Латински: ad acta Англиски: ad acta

ад хок повеќе

Вид збор: Сложенка
Настанато веднаш, од конкретна состојба.
Англиски: ad hoc

анималистички повеќе

анималистичкиот
Вид збор: Придавка
животински
Англиски: animalistic

апокриф повеќе

мн. апокрифи
Вид збор: Именка, машки род
Религиозен спис со библиска содржина што не е канонски признаен за веродостоен.
Англиски: apocryph

аранжман повеќе

мн. аранжмани
Вид збор: Именка, машки род
подготовка, организација
Англиски: arrangement Албански: aranzhim
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - љ - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш