Книжевен збор - категорија

галиматијас повеќе

мн. галиматијаси
Вид збор: Именка, машки род
Нејасен говор или писмен состав полн со бесмислици.
Англиски: nonsense, gibberish

гнома повеќе

мн. гноми
Вид збор: Именка, женски род
Мудра изрека, сентенција, поука.
Англиски: moral
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - љ - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш