Книжевен збор - категорија

желботека повеќе

мн. желботеки
Вид збор: Именка, женски род
Библиотека на желби, неологизам созададен од зборовите желба и библиотека.

жизнен повеќе

Види и: животен (прид.)
жизнениот
Вид збор: Придавка
животен
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - љ - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш