Книжевен збор - категорија

фајделив повеќе

фајделиви
Вид збор: Придавка
Кој е корисен.
Англиски: useful Турски: faydalı
Примери:
Фајделива приказна.

фарса повеќе

мн. фарси
Вид збор: Именка, женски род
Комедија со лесни ефекти.
Англиски: farce Албански: farsë
Примери:
Историјата се повторува еднаш како трагедија а другпат како фарса.

филозофски повеќе

филозофскиот
Вид збор: Придавка
Што содржи во себе некоја длабока идеја.
Англиски: philosophical

фингира повеќе

фингираа
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
манипулира, фалсификува, намести
Англиски: tamper Германски: fingieren
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - љ - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш