Литература - категорија

верс повеќе

мн. верси
Вид збор: Именка, машки род
Стих, целина од ритмички стапка составена од слогови.
Англиски: verse
а - б - в - г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - х - ц - ч