Математика - категорија

јукстапозиција повеќе

мн. јукстапозиции
Вид збор: Именка, женски род
Спојување на два алгебарски изрази без оператор, најчесто при множење.
Англиски: juxtaposition
а - б - в - г - д - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - ф - х - ц - ч - ш