Народна поезија - категорија

ал повеќе

Вид збор: Честичка
При поставување прашање за изразување сомнеж, колебање и несигурност.
Англиски: if

Арапин повеќе

Види и: Арап (м.)
мн. Арапи
Вид збор: Именка, машки род
арап, црнец
Англиски: negro
а - б - в - г - д - ѓ - ж - з - ѕ - и - к - л - љ - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш