Народна поезија - категорија

гајтанлија повеќе

Вид збор: Придавка
Што има форма на гајтан.

горјанин повеќе

мн. горјани
Вид збор: Именка, машки род
Име на ветер што дува од планината.
Албански: malori, erë mali
а - б - в - г - д - ѓ - ж - з - ѕ - и - к - л - љ - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш