Народна поезија - категорија

живожален повеќе

живожалниот
Вид збор: Придавка
Што е за жалење.
Англиски: pitiable
а - б - в - г - д - ѓ - ж - з - ѕ - и - к - л - љ - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш