Народна поезија - категорија

игралит повеќе

игралита
Вид збор: Придавка
разигран, весел
Англиски: playful

изгор повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
(из. мн. изгора) Тага, љубовна болка.
Англиски: passion Албански: flakë, brengë

изгора повеќе

Види и: изгор (м.)
Вид збор: Именка, женски род
изгор
Англиски: love
а - б - в - г - д - ѓ - ж - з - ѕ - и - к - л - љ - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш