Народна поезија - категорија

ѕвездочел повеќе

ѕвездочелиот
Вид збор: Придавка
Што е со ѕвезда, со шара во вид на ѕвезда на челото.
а - б - в - г - д - ѓ - ж - з - ѕ - и - к - л - љ - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш